Lohärads IF

Referat: Norrtulls SK - Lohärads IF

Årets första 11-manna match spelades mot våra kompisar i Norrtull SK.
En mycket bra konstgräsplan visade det sig, dom hade satt på värmen idag för att Djurgården skulle visst spela match där imorgon lördag. (Kunde inte bry mig mindre)
Vi börjar strålande! Ligger förvånansvärt rätt i positionsspelet och bra markering vilket gör att Norrtull har problem med sina uppspel. AK bryter just ett sånt uppspel och vinner mark strålande + skjuter ett kanon skott som betyder 1-0.
Berga kommer in och gör likadant men denna gång räddar deras duktiga målis.
Vi radar sen upp mycket chanser men tokmissar + att vi inte skjuter.
Vårat spel mattas sen av lite grann fram till halvtid.
Det känns som vi har bra kontroll på spelet men är lite för uddlösa i avsluten och letar efter bättre och bättre lägen, samarbetet mellan forward och offensiv fältare haltar.
Dock ligger defensiva fältarna helt rätt och försvarsmässigt är det så långt felfritt.
Det visar sig dock att Norrtull tryckt i sig lite Dunder honung i halvtid och kommer ut som ett nytt lag, vi tappar vårt spel och Norrtull är pigga och gör 1-1.
Vi ändrar tillbacka till startelvan för att hitta tillbaka till det trygga spelet i första halvlek och av någon konstig anledning så gör vi också det, lite komiskt att AK då igen laddar ett kanonskott som är lika med 2-1. Jag tycker inte vi ändrade så mycket i halvtid men ändå tappar vi matchen men hittar den igen när vi ändrar tillbaka.
Krävs nog en natts funderande och analys för att få en förklaring på det.
Norrtull öser sen på för fullt framåt så det är logiskt att vi sen gör 3-1 genom
Max Temrin som gör en monsterlöpning på dryga 40 meter och avslutar iskallt!
Vi gör en fullt godkänd insats och att det är lite höga berg och djupa dalar i spelet är väl bara naturligt första matchen.

Glädjande idag var våra :
debutanter Karl Pantzar & Benjamin Eriksson, Zacke/Ralles sampel,
AK som SKJUTER!, GH som trots monster missar i första halvlek gör en kanon andra halvlek som offensiv fältare och håller i bollen fint.
Norrtulls goda choklad och bullar!
Domaren som visade sig ha humor, vi fick lite Valsta vibbar ibörjan men det visade sig vara en skön snubbe med själv kritik, i stridens hetta så var det väl några tveksamma offsider men hallå hur lätt är det som ensam domare?
Han får MVG av mig i varje fall tack vare glimten i ögat!

Tack Norrtull för en trevlig match och vi syns på Lo Indoor!